Thursday, January 14, 2010

Στις 14/01/2010 η επίσημη έναρξη της Digea στη Θεσσαλονίκη  


H επίσημη πρεμιέρα της digea από Χορτιάτη και Φιλίππειο σε SFN στις συχνότητες 25UHF & 29UHF. Περιλαμβάνει τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANTENNA, MAKEDONIA, MEGA, SKAI, STAR, TEST, σε MPEG4. 


Την ίδια ώρα θα σταματήσει η αναλογική εκπομπή των καναλιών από το Φιλίππειο και 20 χιλ. κάτοικοι θα σταματήσουν να έχουν αναλογική κάλυψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκπομπή απευθύνεται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας με πληθυσμό άνω των 2 εκ. κατοίκων.  


Για λήψη των ψηφιακών υπηρεσιών χρειάζεστε έναν εξωτερικό set top box δέκτη MPEG4 ο οποίος έχει δυνατότητα λήψης του συνόλου των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ και της digea, συνολικά μέχρι στιγμής 11 με προόπτική τα 15 με την προσθήκη άλλων 4 της ΕΡΤ. Το κόστος του κυμαίνεται γύρω στα 75euros, ενώ αργότερα θα κυμαίνεται γύρω στα 45euros. 


Διαφορετικά για τους κατόχους τηλεoράσεων με ενσωματωμένο MPEG2 δεν χρειάζετε να αλλάξετε συσκευή τηλεόρασης ή να πάρετε εξωτερικό δέκτη, αρκεί να έχει η τηλεόραση CI module slot για την εισαγωγή σχετικής κάρτας  (μεγέθους πιστωτικής) MPEG4 λήψης με κόστος γύρω στα 50euros. Η κάρτα αυτή πωλείται σε καταστήματα ηλεκτρονικών. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: H κάρτα αυτή είναι για ελεύθερη λήψη free view και δεν έχει συνδρομή.  

Watch live streaming video from sbcgr at livestream.com
hit counter
html hit counter code