Tuesday, February 8, 2011

Ξεκίνησε η ψηφιακή μετάδοση 4 ακόμα περιφερειακών από Αίγινα στην συχνότητα 65 UHF

(Δελτίο Tύπου Digea)
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η Digea ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος του τρίτου «μπουκέτου» των περιφερειακών σταθμών της Αττικής BLUE SKY, CHANNEL 9, KONTRA CHANNEL και ΤΗΛΕΑΣΤΥ από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, στη συχνότητα 65 UHF (826 MHz).

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στη συχνότητα 65 (826 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, από όπου μέσω της Digea εκπέμπονται πλέον 19 ψηφιακά κανάλια. Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά.

Με την ένταξη του τρίτου «μπουκέτου» των περιφερειακών σταθμών της Αττικής στο πακέτο της Digea, οι κάτοικοι που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας απολαμβάνουν πλέον συνολικά 27 ψηφιακά κανάλια.
Watch live streaming video from sbcgr at livestream.com
hit counter
html hit counter code