Thursday, November 22, 2012

Διακοπή αναλογικού σήματος από Χορτιάτη



Δελτίο Τύπου Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4‐10‐2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από τις 03:00 πρωινή της 14ης Δεκεμβρίου 2012, διακόπτεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο ψηφιακής εκπομπής Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης.

Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα «εκπέμπει» ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας) που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής το οποίο καλύπτει πάνω από 1.5 εκ. τηλεθεατές.


Η περιοχή της Θεσσαλονίκης καλύπτεται ψηφιακά από δυο κέντρα εκπομπής, «Φιλίππειο» και «Χορτιάτη», που αποτέλεσαν το 2010 τον πρώτο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έναρξη του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή. Αρχικά τον Ιανουάριο του 2010 για τα ιδιωτικά και περίπου έξι μήνες μετά για τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας. Τη διετία αυτή, οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν τα οφέλη της ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επικείμενη οριστική αλλαγή τεχνολογίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης δήλωσε: «Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει τη βούλησή μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας. Θέτουμε τη χώρα μας σε ισότιμη βάση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προσφέρουμε στους Έλληνες τηλεθεατές τις αναβαθμισμένες δυνατότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η μετάβαση θα συνεχιστεί και σε υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, με στόχο σύντομα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».


Από το Γραφείο Τύπου
Watch live streaming video from sbcgr at livestream.com
hit counter
html hit counter code