Thursday, November 22, 2012

Στις 14 Δεκεμβρίου switch off στην Κεντρική Μακεδονία


Τέλος από τις 14 Δεκεμβρίου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα όλων των τηλεοπτικών σταθμών - πανελλαδικών και περιφερειακών - από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη για την Κεντρική Μακεδονία. Η κάλυψη που παρέχει το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα καθώς καλύπτει τα μεγαλύτερα τμήματα των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, και μικρότερα τμήματα των νομών Χαλκιδικής και Σερρών. 

Ψηφιακό σήμα από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής μπορούν να λάβουν και παραθαλάσσιες περιοχές των νομών Λαρίσης, και Μαγνησίας, οι βόρειες ακτές της Εύβοιας, της Σκιάθου & της Σκοπέλου με χρήση κατευθυντικών κεραιών προς το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη (ενδεικτικός χάρτης κάλυψης digea).

Το switch off αφορά το σύνολο των καναλιών από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής δηλαδή 25 πανελλαδικά και περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια θα σταματήσουν την αναλογική τους εκπομπή. 

Για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να διαθέτετε LED, LCD τηλεόραση με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 ή εξωτερικό ψηφιακό δέκτη - set top box MPEG4 - ο οποίος συνδέεται με την αναλογική σας τηλεόραση μέσω SCART. 
Set top box MPEG4 δέκτη μπορείτε να συνδέσετε μέσω HDMI ή SCART και σε παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων LCD που διαθέτουν μεν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG2 (παλαιότερο πρότυπο) αλλά δεν μπορούν να κάνουν λήψη των καναλιών που εκπέμπουν σε MPEG4.   

Οι τιμές των ψηφιακών δεκτών set top box MPEG4 (HD) μέ σύνδεση HDMI ξεκινούν από τα 30 ευρώ περίπου.  
Watch live streaming video from sbcgr at livestream.com
hit counter
html hit counter code